Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Provincija valdo :)

      Puslapiai:   1   2   3  

Pranešimas darius ma    2010 2 27 15:21      

ponas gal būsite bajorų vadovas ar žmogus artimas imperatoriui, nes aplink vien debilai ir buka vietinė fauna? Jei aš nesuprantu apie modernius automobilių variklius, ar aš irgi debilas ir bukas? Gal tai kas yra labai aišku fotografuojančiam, nebūtinai turi būti aišku užsakančiam fotografo paslaugas?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Kristina Petrošių    2010 2 27 15:58      

dariau ma, daug tiesios pasakei.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas r.g.    2010 2 27 16:45      

arkanoidas rašo:
Regimantai, negali būti aplinkui visi blogi, gal tamstai pavasarinė depresija ? Very Happy Geriau važiuojam fotografuoti.


Turbūt. Vasario mėnesį nebuvau kameros į rankas paėmęs. Tad mielai palaikyčiau įdomią idėją bendram fotografavimui.

Čia gal ne į temą, bet ko pasigendu Kūdroje - tai workshop'ų. Šioje bendruomenėje tikrai yra žmonių kurie yra sukaupę nemažai patirties vienoje ar kitoje fotografijos srityje ar žanre. Workšopo idėja galėtų būti tokia: susitinkame bendrai aptartoje ir suorganizuotoje vietoje. Temos profesionalas pasidalina savo įgūdžiais, atradimais, patirtimi ir klaidomis.

Vėliau grupelė fotografų dirba ta tema, vakare galėtų būti rezultatų peržiūra, aptarimas, bendras pasidalinimas nuomonėmis. Laisvos diskusijos.
Manau, būtų visai bendruomeniška...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Saulius Mankus    2010 2 27 16:55      

Juokingas jūs regimantai dany. Su tokiais pareiškimais, parodote savo "miestietiškumo" lygį, kuris net į gilios provincijos statusą negalėtų lygiuotis. Citata: "Lyg ir galėčiau tyčiotis. Nes esu estetas miesčionis, visaip kaip pažengęs ir išlepintas užsienio fotografų diktuojamų madų." Pasiūlymas jums šiek tiek pabuvoti užsienyje, kad suvoktumėte, kad ir jūsų Vilnius yra provincija.
Leidau peržvelgti jūsų foto galeriją - Lietuviškos estetikos Olimpą, kuris vainikuotas jūsų dievaičiais J.Morkūnų ir Svaru (taip pat miestiečiais), šaunu, kad tokių skoningų "kadrų" išmokote iš užsienio fotografų diktuojamų madų.
Dėl kritikuojamos svetainės, tai viską protingai išdėstė darius ma.
O kritikas norėdamas būti išklausytas, turi pats būti kažko vertas. Tačiau jūs ponas dany dėl savo riboto aplinkos suvokimo į tokį net nepretenduojate.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Saulius    2010 2 27 17:10      

Is to ka pamaciau nuorodose tiek Regimanto nuorodoje tiek arkanoido nematau nieko baisaus.Rinka reguliuoja paklausa, vieniems reikia miano kitiems uztenka kad iziuretu visus niolika pabroliu , kad matytu Zosike is Tarbakrauskiu kaimo kuri retai kada i svecius ateina ,suskaiciuot spuogus ant svocios kaktos ar rauksles ant jaunosios mamos .... ar visi supranta tuos kriterijus kuriais vadovaujasi fotografuojantys auksto meninio lygio fotografai ? Kazkas gal ir noretu geresniu bet ar visi isgali tai sau leist.Is kur ta netolerancija ir pavydas gal ......is kur tiek pykcio .... ar cia jau kraunamas kapitalas kitom geriausio komentatoriaus nominacijom .....

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2010 2 27 17:26      

cloudy rašo:
Regimantas labai tinkamai neuzgauliai pasharzhavo kai kuriuos liapsusus. Kita vertus, jei dirbama debilams, tai jiems reikia aiskinti, kad bus atsarginis aparatas (taciau tai ne saugumas o patikimumas) ar kad tam, jog buti laiku, reikia pasilikti laiko. Protingesniems tas ir taip aisku. Taciau klientas daznai durnas, ir jei paslauga orientuota i vietine buka fauna, tai pagal ja ir marketingas...


Visiškai sutinku su Dariumi Ma,na kelis faktus jie ,aišku, galėtų parašyti šiek tiek kitaip- kad tokiems dergėjams nebūtų prie ko prikibti.
O cloudy --tai dauguma žino kieno čia yra klonas. adomai, kodėl visi klientai debilai, ar esi daktaras kad galėtum nustatinėti tokias diagnozes ? Ateinant pas klientą irgi taip sakai? Vien su tokiu požiūriu jau negalima važiuoti fotografuoti, nes pats sugadinsi visą šventę žmonėms, kadangi niekam nėra malonu žiūrėti į depresuotą fotografą, nors toks dviveidis kaip tu -- kuo mieliau šypsosis žmonėms, o galvos apie juos, kad jie yra apsisaugojimo priemonės, tai kad vėl parodei savo žemą lygį, tfuuu.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas VaRom    2010 2 27 22:30      

"Nes esu estetas miesčionis, visaip kaip pažengęs ir išlepintas užsienio fotografų diktuojamų madų"

Na blin, "estete miesčioni" ir "užsienio fotografų diktuojamų madų išlepintas", kas nors paduos tave i teisma, nes paziurejus pacio galerija arba vidurius paleidzia, arba mikkkciot zmones nuo juoko pradeda, na ir estetu ant kudros padave Smile)


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas r.g.    2010 2 28 9:29      

Oi smagu - pajudinau vandenį kūdroje Smile Nes jau rūgt buvo bepradedą ... Smile

Visiems pasipiktinusiems mano nuotraukomis ir sakiniu, kurio pradžia yra "Nes esu estetas miesčionis, visaip kaip..." skubu nuraminti, kad šis sakinys, kaip ir visa žinutė buvo skirta sarkastiškai pašiepti mane, o turbūt - ir Jus formuojančią aplinką, bei "didžiųjų menininkų", kuriems nefokusuotame kadre plaukiojančios dėmės yra katarsis ir tobuliausia egzistencijos saviraiška. Mes negimstame tokiais - tokiais mus aplinkiniai paverčia įtakodami savo mastymu, peršama nuomone ir susikurtais standartais.

Ai, ir dar - jei kas skaitote tekstus nesigilindami į jų esmę, ir jus purto, vidurius paleidžia ar kaip kitaip negatyviai veikia mano nuotraukos, tai nežiūrėkit.
Niekas neverčia Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas skarbonke    2010 2 28 9:53      

Regimantas Danys rašo:
Mes negimstame tokiais - tokiais mus aplinkiniai paverčia įtakodami savo mastymu, peršama nuomone ir susikurtais standartais.
jei jus purto, vidurius paleidžia ar kaip kitaip negatyviai veikia mano nuotraukos, tai nežiūrėkit.
Niekas neverčia Smile


ėėėė, kaliega, smigot mano akyse, blin pats sau prieštarauji, apsisprest reikėtų bentjau ant kiek svarbi ta aplinka, bo tu man irgi aplinka - kokia bebutų. tikrai iš savo provincijos nosies nebekišiu, či viskas paprasčiau - A tai a, B - tai b, be jokių blin atbulinių minčių.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Tomas Serpytis    2010 3 02 11:27      

Norėčiau kreiptis į poną estetą.
Kokio velnio tu turi teisę šmeižti kitus žmones be jokio pagrindo? Nes akivaizdu, kad net nesiorientuoji nei vestuvių,
nei fotografų rinkoje. Visų pirma, tai yra ne svetainė, o Blogas - dienoraštis. Jeigu nežinai, tai bloge informacija talpinama buitiniu stiliumi, paprastu ir visiems suprantamu!
Nemanau, kad yra tokių žmonių, kurie renkasi fotografą pagal jo pateiktą tekstinę informaciją. Visada pirmoje vietoje yra nuotraukos, jeigu jos patinka,
tada žmogus toliau naršo, ieško informacijos ir ją randa Bloge.

Ir prie ko čia provincija? Prie ko čia Rokikiškis, kai fotografas iš Kauno. Ai teisingai, gi Lietuvoje yra tik vienas neprovincinis miestas.

Taigi pradėkime nuo jus užkabinusių teiginių: "dirbame profesionalia Canon foto technika; (kokia???)" Ne visi žmonės domisi
fotografija, tad vardinti modelius nėra esmės, jeigu klientui bus įdomu tai jis ir paklaus. O jeigu žmogus orientuojasi fototechnikos rinkoje,
jis supras, kad profesionali Canon fototechnika prasideda nuo 5d I, 5d II body ir L klasės objektyvų. Kodėl fotografas tai parašė?
Nes yra fotografų kurie fotkina su "entry", arba "semi pro" fotikais, yra ir tokių kurie fotkina netgi su muilinėmis (12x zoomais), taip, tikrai tokių yra!.
Todėl fotografo teiginys, kad dirbame profesionalia fototechnika yra racionaliai pagrįstas ir apgalvotas!
Toliau:
"dėl saugumo ir operatyvumo dirbame su dviem fotoaparatais; (ar tai padidina saugumą vestuvių dieną?)"
Atsakymas, Taip, tai padidina saugumą! Ką darysi per vestuves atvykęs su vienu body, jeigu jis netyčia iškris iš rankų ant esfalto, į vandenį,
šiaip sugrius? Ar tai ne saugumas turėti antrą?

"Fototechnika ir programinė įranga nuolat atnaujinami; (so what?)" So what dėl to, kad fotografas stengiasi klientui suteikti geriausią kokybę.
Nori pasakyti, kad nėra skirtumo tarp 5d ir 5d II? I ir III marko? Nėra skirtumo tarp 2 ir 4 photoshop'o?

"VISOS nuotraukos sutvarkomos (panaikinami spuogeliai, blizgesiai ir kiti estetiniai defektai); (o ar tikrai visada to reikia?
plastmasinės nuotraukos jau kaip ir atgyveno...)" Parodyk nors vieną "plastmasinę" nuotrauką iš to blogo? Jeigu nuotraukų redagavimą suvoki,
kaip plastmasinių veidų darymą, tai čia tavo problema.

"nuotraukų diskuose NEUŽRAKINAME; (AČIŪ JUMS)" Ar tai nėra "pliusas", kai kiti fotografai duoda tik atspaustas nuotraukas ir stengiasi papildomai nulupti nuo kliento, o šis jų neužrakina ir atiduoda visas skaitmenines.

"pasirašoma standartinė paslaugų teikimo sutartis; (ir tai - išskirtinis privalumas?)"
O tai ne privalumas turėti dokumentinį garantą su fotografavimo sąlygomis?

"Važiuojant į vestuvių fotosesiją, visada išsiruošiama šiek tiek anksčiau, kad nutikus net ir nenumatytiems dalykams atvyktume laiku.
(jėtau kaip gerai... tik ar jaunoji dėl to ramiau miegos išvakarėse?)" Taip, ji miegos ramiau, nes fotografas rodo atsakingumą!

Tad būk malonus ir nekurk absurdiškų postų forumuose, užsirašyk juos ant lapelio ir pasidėk po pagalvę, gal miegosi ramiau.
Nes panašu, kad šis bandymas "išsilieti" nelabai tau pavyko, ponas miestieti, estete.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2010 3 02 11:56      

Tomai, nereikėjo nieko teisintis, kadangi ir taip visi suprantame viską normaliai,

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Stanislovas    2010 3 02 17:51      

Del vestuviu-knyga.lt Smile Manau, kad jiems klientu netruksta. Jei klientai moka uz tokia paslauga, tai visados atsiras fotografu, kurie dirbs su siais klientais. Labai tiketina, kad jie uz savo darba ne maziau, nei pvz arkanaidos ar Zomm. Naujokams sunku fotografuoti taip, kaip jiems norisi. Klientu siulomi pinigai privercia atsisakyti ambiciju (nors nebutinai atsisakyti).

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas r.g.    2010 3 02 20:50      

Tomas Serpytis rašo:
Norėčiau kreiptis į poną estetą.
Kokio velnio tu turi teisę šmeižti kitus žmones be jokio pagrindo? Nes akivaizdu, kad net nesiorientuoji nei vestuvių,
nei fotografų rinkoje.

Tad būk malonus ir nekurk absurdiškų postų forumuose, užsirašyk juos ant lapelio ir pasidėk po pagalvę, gal miegosi ramiau.
Nes panašu, kad šis bandymas "išsilieti" nelabai tau pavyko, ponas miestieti, estete.


Jezusmarija rytoj baisu bus eit pro duris - gali žemė prasivert ir praryt mane kiauriai....

Gerbiamas Tomai Serpyti,

šmeižt aš nešmeižiu, nebent tamsta nuorodą į originalų tekstą laikote šmeižtu.

O pamąstymais dalinuosi taip kaip noriu - dėkui Dievui demokratinėje valstybėje gyvename. Ir kiekvienas turime teisę reikšti savo nuomonę - kaip kas sugebame.

O Jūs jei esate labai irzlus ir baisiai norite išsilieti - gerb. Erlicką iškoneveikite. Mat jis kas savaitę spaudoje savo nuomonę dėsto. Ir dar šitaip įžūliai! Wink


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas r.g.    2010 3 02 20:57      

Stanislovas rašo:
Klientu siulomi pinigai privercia atsisakyti ambiciju (nors nebutinai atsisakyti).


Kad jau prakalbom, dabar pratęskim diskusiją rimtai.

O ištiesų - ar dera atsisakyti ambicijų, braižo ir stiliaus vardan klientų siūlomų pinigų? Juk tai - tiesus kelias į amatininkystę.

Prieš šešetą metų kalbėjau su viena fotografe mergina (nepamenu vardo - alaus daugokai tame meet'e buvo). Man buvo įdomu - kaip gyvena žmonės vien iš fotografijos Lietuvoje.

Ji atsakė labai paprastai - jei dirbi iš širdies, o ne dėl pinigų ilgainiui tampi vertinamas. Ir jei tai ką darai - darai gerai, o ne tam, kad užsidirbtum, pinigai ateina tarsi savaime. Žinoma, reikia žinoti savo vertę, tačiau neverta keliaklupsčiauti dėl kievieno lito.

O vėliau sekė dar kelios mintys iš jos asmeninės patirties. Ar už vestuvinį fotoset'ą gauni 600lt ar 2500lt - realaus darbo ir vargo yra tiek pat.
Tik tie, kurie moka 600 - dažniausiai turi vieną skonį. O tie, kurie moka 2500 - kiek kitą. Ir jos manymu geriau nufotografuoti vienerias vestuves per mėnesį "iš širdies", nei ketverias "už betkiek".

Štai ir susimąsčiau - o ar tikrai verta atsisakyti ambicijų vardan užsakovo įgeidžių? Nejau neverta atsisakyti užsakymo, jei nesutampa nuomonės ir požiūris į būsimą rezultatą?


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Stanislovas    2010 3 02 22:17      

I puskutini uzduota klausimeli kiekvienas turetu atsakyti pats sau. Vienareiksmisko ats nera. Ne kiekvienas gali sau leisti atsisakyti.

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2   3  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą