Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Lubitel 166b+Leningrad 8 exp

     

Pranešimas Janas Vilbiniauskas    2009 8 12 10:47      

Sveiki, taip jau isejo, kad gavau dovanu sena Lubitel 166b ir Leningrad 8 eksponometra. Rimtesne fotografija nesu uzsieminejes, bet tikrai noreciau pramokt, nes laiko turiu ir rimtesnio uzsiemimo ne. Jau savaite skaitineju viska ka randu apie fotografija ir jos elementus, ir konkreciai apie Lubitel'i. Szinojau tikrai nemazai, bet vistiek kyla siokiu tokiu klausimu, kurie jums profams galiu pasirodyti kvaili Smile nezinau net nuo ko pradet Smile
1. Juosteles.
a) Kuo skiriasi negatyvines ir pozityvines (skaidres)? Kokiais atvejais kokias naudoti?
b) Sitam fotikui eina 120 formato juosta, 6x6, kur galima tokiu isigyti? ar labai brangios? ar buna abieju rusiu, ta prasme negatyviniu ir pozityviniu? kaip ir kur galima jas isryskinti, nuskanuoti?
2. Eksponometras.
Skaiciau manualus anglu kalba, daugiau maziau issiaiskinau, bet:
a) Ar verta juo pasitiketi? Jeigu ne, ka patartumet daryti?
b) Yra du matavimo metodai, ziurint i objekta, ir ziurint i fotika, kada kuri pasirinkt?
3. Diafragma, islaikymas
Sakykim nustataciau pradine ekspozicija (nzn ar ta zodi pavartojau) su eskponometru, islaikymas 1/60s, f5,6, tai kaip suprantu, diafragma pakeitus i f8, islaikyma reiketu nustatyt i 1/30s. Kaip suprantu sviesos kiekis patekes ant juostos islieka tas pats? tai koks viso to skirtumas? kada geriau didesne diafragma, ir mazesnis islaikymas ir atvirksciai? Sia tema butu gerai daugiau info, literaturos ir pns
4. Fotikas ir jo prieziura.
a) Ziurint i pro vaizdo ieskikli, fokusuojamas objektas rodomas atvirksciai, ta prasme, kaip per veidrodi, puses nesutampa. ar taip turi but, ar cia kazkas negerai? Kvailas, bet labai svarbus klausimas Smile
b) Fotiko veidrodziai apsinese kazkokio dulkem ir mazom siukslem. Nuemus objektyva butu galima nuvalyt, bet bijau kad blogiau nebutu. Gal kokiu priemoniu zinot?
Nekantriai lauksiu komentaru ir patarimu. Dekingas[/img]


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas JonasP    2009 8 12 11:53      

Sveiki,

- Eksponometrą kol kas siūlau padėt į šoną, nebent kas nors jį gali patikrint ar teisybę rodo. Leningrad-8 yra seleninis; daug šansų, kad selenas bus per tą laiką "nusėdęs"ir eksponometras rodys beleką.

- Jei skanuosit - tinka ir negatyvinės ir pozityvinės juostos.

- Priklausomai nuo užmanymo gali reikėti "atidarytos" diafragmos, arba labiau "uždarytos" - vaizdas skirtingas gaunasi. Ilgiems išlaikymams - štatyvo gali reikėti. ir t.t. - tai gan plati tema. Paieškokit Liubiteliu įvairiais išlaikymais darytų nuotraukų, turėtų matytis, kuo skiriasi.

- Liubiteliui taip ir matysis per šachtą - pusės sukeistos. Viskas čia gerai.

- Objektyvo nepatariu nuiminėt pačiam, nes tada jau tikrai reikės nešt pas meistrą. Geriau iškart nunešt pas meistrą, kad išvalytų ir dar kartu pažiūrėtų gal dar kažkas ne taip.

- fotolaboratorijoj paprašykit ritės su popierium nuo 120 juostos ir pasipraktikuokit su savo kamera kaip įdėt juostą, prasukt, fotografuot, išimt.

-Kur, kokioj laboratorijoj, kur gaut juostų ir kur gyvena meistras - parašykit savo miestą..


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Janas Vilbiniauskas    2009 8 12 12:19      

Miestas Vilnius.
del eksponometro tai gal tas meistras ir ji patikrintu? o kaip be eksponometro man naujokui nustatyt ta pradine ekspozicija? spejimo budu bandyt?
del juosteliu. kokias man kaip naujokui imt? bet cia gal jau pardavejai gales patart.
istrauka is manualo: The diaphragm scale between values 8 and 11 and distance scale between 8 and 15 are marked with white dots. With diaphragm scale pointer and distance scale index set to these dots all the images of objects at a distance of 4.5 m to infinity are obtained sharp.
klausimas: cia galima suprast kaip kazkoki tai auto moda ar kaip?


Paskutinį kartą redagavo Janas Vilbiniauskas, 2009 8 12 12:26 . Redaguota 1 kartą


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas JonasP    2009 8 13 19:28      

Juostelių žiūrėkit:
http://www.procentras.com/
http://www.fototechnika.lt/


Remontas:
http://www.fototaisykla.lt/

Liubitelis automatikos neturi.


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą