Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Paplepėkim
 

Admin'ui, komentarus pašalinančiam

      Puslapiai:   1   2   3   4   5   6  

Pranešimas Admin    2009 7 16 9:55      

Apie balsavimo sistemą.
Gali būti dvi balsavimo sistemos - atvira ir uždara. Atvira, kai atvirai matosi parašyti pažymiai. Uždara, kai nesimato kas pažymį parašė.

Bet kokia balsavimo sistema sukelia konfliktą. Toks "prigimtinis konfliktas" yra užprogramuotas bet kokioje balsavimo arba vertinimo sistemoje. Nes vertina kitas žmogus ir dažnai atrodo, kad jis gali įvertinti neteisingai, neapgalvojęs, neįsigilinęs, piktybiškai. Bet koks neigiamas vertinimas žeidžia. Tai yra normalu, tokia žmogaus prigimtis. Kokia bebūtų vertinimo sistema, ji iššauks konfliktus.

Kodėl yra pasirinkta būtent uždara balsavimo sistema. Todėl, kad tai yra mažiausia blogybė. Ji turi trūkumų, tačiau kitos sistemos turi trūkumų dar daugiau. Balsavimo sistema formuoja ir bendrą klimatą portale.
Turint atvirą sistemą, su matomais balais dažniausiai gaunasi du scenarijai. Vienas „atviro pykimosi", kitas „pabrėžtino draugavimo".
„Atviro pykimosi" scenarijaus pavyzdį aš pateikčiau art.scene. Ten yra įprasta atvirai pyktis, kas įpratusiems nėra labai blogai, tačiau daugeliui žmonių tai nėra priimtina. T.y. atviras neigiamų balų rašymas sukelia neigiamas reakcijas vertintojo atžvilgiu. Ne 100%, bet pakankamai dažnai. Ego būna užgaunamas daug daugiau, ir reikalinga stora oda, kad tai atlaikyti.
„Pabrėžtino draugavimo" gaunasi, kai neigiamų balų rašyti nesinori (nes vistiek visi vienas kitą pažįsta) ir tampa paviršutinis bendravimas, dažniausiai tik gerų balų parašymas.

Balsavimo sistemos keisti nesinori todėl, kad nėra noro dar daugiau didinti konfliktų skaičiaus ir sugriauti bendruomenę, kuri ir taip turi daug konfliktų. Antras variantas su pabrėžina draugyste irgi nepriimtinas. Kas nori aiškiai parašyti savo vertinimus gali tai padaryti komentaruose. Uždara balsavimo sistema kartu yra objektyvesnė, nes leidžia pareikšti tiek teigiamas, tiek neigiamas nuomones.

Apie piktybinius vartinimus. Joks vertinimas nėra piktybinis(nekalbu apie atvejus, kai surašomi visi trejetai po visais darbais). Tai yra tiesiog vertinimas. Jūsų darbai neprivalo visiems patikti. Van gogo darbai ilgą laiką niekam nepatiko, negalvokite, kad su jumis bus kitaip. Visada bus skirtingų nuomonių, vieniems patiks daugiau, kitiems patiks mažiau. Tai yra normalu. Žiūrėkite daugiau į bendrą vertinimą, o ne į atskirus trejetus. Atskiri pažymiai, tiek 5, tiek 3, bendrai nelabai ką pasako. Objektyvesnis vertinimas susidaro iš daugelio darbų.

Suprantama, kad uždara balsavimo sistema sukelia nežinomybę. Autoriui dažnai būna įdomūs atskirų žmonių vertinimai, o jis jų negauna. Bet tai reiktų kažkokiu kitokiu būdu spręsti.

Jeigu tikrai norisi matyti vertinimus, tai galima sukurti atskirą sritį, kurioje vertinima būtų matomi. Kiek ji bus gyvybinga, bus matyti.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Dangus    2009 7 16 10:08      

net pertraukt nesinori.

gal visa sita diskusija kur nors prie taisykliu ir paaiskinimu padeti. nes tai yra dalis vizijos bei dazniausiai uzduodamu klausimu kudroje. pagal si teksta galima suprasti tamstos mastysena ir nusipiesti kudros teorini veida. reiktu neleist siai forumo temai paskest tarp tukstanciu kitu...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas ms    2009 7 16 10:20      

O man pertraukt norisi. Mano vienintelis pasiūlymas: nustatyti aiškias, išsamias ir teisingas (kuo labiau) taisykles. Nes dabartinės -nekonkretūs principai.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Admin    2009 7 16 10:38      

Artimiausių darbų „gairės". Sunku pasakyti kada visos šios funkcijos bus įgyvendintos.

- Galimybė rašant komentarą nurodyti į kurį komentarą yra atsakoma. Vartotojas mato, kad jam yra atsakyta ir gauna paštu pranešimą (jeigu nereikia, vartotojas gali atjungti sau šią funkciją).
Skirtas skatinti komentarus

- Papildomas (ir patogus, bei lengvas) komentarų įvertinimas
Skirtas skatinti komentarus

- Navigacija tarp naujausių dienoraščių

- Galimybė pasirinktinai blokuoti iki 5 vartotojų. Tokiu būdu blokuotas vartotojas negali nei komentuoti, nei rašyti pažymių. Skirtas pačiam vartotojui apsisaugoti nuo žinomų kenkėjų (jeigu tokie aišku yra)

- Komentuojant ir vertinant darbus neturi persikrauti visas puslapis, tik vertinimo arba komentarų dalis

- Piktybinių balsų blokavimas. Jeigu per trumpą laiką parašomi 2 neigiami balai po to paties vartotojo darbais, neleidžiama rašyti trečiojo.

- (? galbūt) parašius trumpą komentarą vartotojui atgal gaunamas balsas yra mažinamas 2/3. Jeigu parašytas ilgas komentaras, mažinamas tik neigiamas balsas.
Scenarijus: A parašo "+++" vartotojui B. Jeigu vartotojas B įvertina A fotografiją, tai lieka tik 1/3 skiriamų taškų
Scenarijus: A parašo daug kritikos vartotojui B. Jeigu vartotojas B neigiamai įvertina A fotografiją, tai irgi lieka tik 1/3 skiriamų taškų (šiuo atvėju neigiamų).
Skirtas bent kiek apsisaugoti nuo vertinimų po neigiamos kritikos ir balsų aš tau, tu man.

- Papildomi pažymėjimai nuotraukoms „dienos geriausia", „savaitės geriausia", „mėnesio geriausia", „top 100". Pagal juos irgi priklausytų vartotojo reitingas.
Skirtas papildomai motyvacijai ir įvertinimui.

- Galimybė fotografijas suskirstyti į katalogus

- Renginių kalendorius

- Raktiniai žodžiai prie fotografijų ir dienoraščių

- (?) Vartotojų reitingų praplėtimas
papildomas reitingas - tarp naujoko ir dalyvio. Naujokas, kuris gali balsuoti pelkėje. Dabar bet kas prisiregistravęs iškarto gali balsuoti.
Skirtas būti pirmu laipteliu lygiuose, nes laiptas tarp naujoko ir dalyvio yra per didelis. Ir visai žali gali dėlioti bet kokius įvertinimus pelkėje.

- Dalies administravimo funkcijų perdavimas bendruomenei:
apsivogusių vartotojų atjungimas
laikinas dalyvavimo sustabdymas esant "flame" ir išskirtinėm situacijom
diskusijų moderavimas

- Sutvarkyti taisykles, peržiūrėti visus punktus (dabar įrašiau)

- (? nes milžiniškas darbas) Galimybė bendruomenei kurti savo sritis, kuriose ji gali nusistatyti savas vertinimo taisykles.


Paskutinį kartą redagavo Admin, 2009 7 16 10:44 . Redaguota 2 kartus(ų)


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Admin    2009 7 16 10:40      

Šiandien tiek informacijos. Dėkoju už kantrybę tiems, kurie perskaitė.
Galbūt tai tikrai įneš aiškumo į portalo politiką ir planuojamą ateitį.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Bebras    2009 7 16 10:53      

labai geros mintys del tinklapio persikrovimo balsuojant ir rasant komentara, balsavimo tu man - as tau , ir to blokavimo . Tik kad laiko joms butu padaryti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas skarbonke    2009 7 16 10:56      

va tokie reikalai man patink, viliuosi tik, kad tai ne penkmečio planas (-:
šitą temą tikrai reik top'an kelt, arba aplamai straipsnio pavidalu tituliniam lape laiktyt.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Bebras    2009 7 16 11:11      

mianoPauzė ♂ rašo:
va tokie reikalai man patink, viliuosi tik, kad tai ne penkmečio planas (-:
šitą temą tikrai reik top'an kelt, arba aplamai straipsnio pavidalu tituliniam lape laiktyt.


teisingai, kad visi susipazintu ir zinotu kokie pakeitimai laukia ateityje.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2009 7 16 11:19      

Manau:
Atsakymo į komentrarą matymas žinute ar be jos -- patogi ir gera funkcija .

Blokavimas iki 5 vartotojų -- jeigu dės visiškus grybus ir žinos kas tikrai pakomentuoja apie tai ir parodo klaidas -- tai tuos ir atjungs nuo savęs .
Na gerai -- tėgul balų nededa -- bet jau draudimas komentuoti -- gaunasi žodžio laisvės apribojimas Very Happy

kad nepersikraudinės puslapis gerai -- nes aktualu žmonėms su silpnu internetu .

dėl piktybinių balsavimu -- po įvairiais darbais -- tikrai gerai , nes kartais kažkaip apmažėja visur po 1 balą . Very Happy

- Galimybė fotografijas suskirstyti į katalogus --tikrai gerai

- Renginių kalendorius - geras dalykas - nes šiek tiek kai kur kitur daugiau informacijos yra . Very Happy

- Raktiniai žodžiai prie fotografijų ir dienoraščių -- gerai irgi .

- (?) Vartotojų reitingų praplėtimas ,papildomas reitingas - tarp naujoko ir dalyvio. -- labai geras dalykas .

- Dalies administravimo funkcijų perdavimas bendruomenei: apsivogusių vartotojų atjungimas -- mielai padėsiu su šia funkcija , kadangi turiu laiko pabūti prie kompiuteriaus ilgiau , na aišku po tyrimo , ir įtariamojo apklausos ir įkalčių surinkimo .

tik su tais vagimis įdomu -- vagia , tikrai vagia - pagauni , parašai į temą --nuotraukų vagys -- paskui po kelių savaičių pasižiūri -- o ji jau su raudonu pagaliuku vaikšto -- gal tamsta adminas netyčia suklydo ir ne tą mygtuką paspaudė ? Very Happy


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas knyvfc    2009 7 16 11:33      

o man atrodo labai jau painu ir sudėtinga... laikinas anonimiškumas po foto (pvz 1 mėn trukmės) ir galimybė vertinti fotkes tik tą anonimišką mėnesį gal išspręstų daugiau bėdų nei vertinimas su 1/3 likučiu ir t.t. ir t.t.? iš tų visų geriausia kas yra, tai 5 vartotojų ir piktybinių balų blokavimas :-} mano nuomonė.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas knyvfc    2009 7 16 11:35      

o jei mokama narystė būtų? pinganti kartu su "raudonais kuoleliais"? Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Kristina Petrošių    2009 7 16 11:40      

nežinau, ar galima automatizuotais procesais išspręsti tokią subjektyvią problemą kaip piktybinis vertinimas, bet pabandom, ne skiepai gi..Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas arkanoidas    2009 7 16 12:16      

Searching my soul paskelbė visai įdomų variantą --- tie kurie deda balus už niką o ne už foto artistiškumą arba techniką -- prarastų darbą , visos foto kokį mėnesį anoniminės , o ką domintų fototechniką --pažiūrėtų EXIF'ą

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas JonasP    2009 7 16 12:35      

Ne visada lengva įvertint nuotraukos turinį.. būna abejonių ką tuom autorius norėjo pasakyti ir kiek jam tai pavyko.. O pažiūrėjus dar kitus jo darbus, arba perskaičius kelias jo frazes gali imti ir paaiškėti.. nebūtinai, bet gali.

O įvairiausia techninė informacija tuo požiūriu dažniausiai bevertė.. nebent nuotraukos pagrindinė prasmė yra techninė..


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Andrius Elsbergas    2009 7 16 14:00      

Liūdna matyti, kad keletas garsiai rėkiančių išprievartavo Adminą kažkokiems pusiau patobulinimams. Nedetalizuosiu, bet visos išvardintos "naujovės" (išskyrus technines) turi ir kitą pusę, kuri apsunkins naudojimąsi tinklapiu ir sukels naujus konfliktus. Noriu atkreipti aktyviausių teisybės ieškotojų dėmesį, kad yra ir kitokią nuomonę turinčių Kūdros vartotojų.
Sistemos, taisyklių, vertinimo pakeitimai nei vieno esamo ar būsimo darbo iš esmės nei pagerins, nei pablogins. Asmeninių ir savivertės problemų neišspręs.
Šita diskusija yra nusibodusi iki gyvo kaulo. Dar vienas pastebėjimas - malimas liežuviu potencialiai atima galimybę pagauti "auksinę žuvelę".
Štai tokia nuomonė. Taip sakant ne vertinimui.
PS: palaikau Adminą ir stebiuosi jo nerealia kantrybe


» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2   3   4   5   6  

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą