Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Kas galit apsvieskit

     

Pranešimas Vytautas Dirvonskas    2008 10 17 21:11      

gal kas galetumet suteikti informacijos kaip issifruoti uzrasus ant objektyvu.kaip suzinoti is aprasymo kam jis labiau tinkamas kokiom foto daryti ka reiskai visi tie skaiciai ir uzrasai.
aciu uz info.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas hideo    2008 10 17 21:22      

siūlau pasiskaityti va čia:

http://photonotes.org/articles/beginner-faq/lenses.html

taikoma daugiau canon'ui, bet didžioji dalis teorijos tenka visiems brand'ams


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Adomas Svirskas    2008 10 17 23:04      

Nikon specifine info: http://www.kenrockwell.com/nikon/compatibility-lens.htm

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Vytautas Dirvonskas    2008 10 19 16:09      

O lietuviu kalba nieko nera?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Adomas Svirskas    2008 10 20 1:06      

Vytautas Dirvonskas rašo:
O lietuviu kalba nieko nera?


Ivesk i google savo klausimo raktinius zodzius ir pasieskok, negi sunku?

ivedes i google pora zodziu (objektyvas ir skirtas) radau info is eforo http://www.efoto.lt/terminai/objektyvas ir nuoroda i diskusija kudroje: http://fotokudra.lt/forumas/viewtopic.php?t=980&postdays=0&postorder=asc&start=0

Nelengva turetu buti vien tik su lietuviu kalba ir be supratimo kad internete yra paieskos galimybe Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Bebras    2008 10 20 9:38      

Jei jau prastai su anglu kalba, tai yra toks anglu - lietuviu kalbos internetinis vertejas http://vertimas.vdu.lt/twsas/Default.aspx - vercia teksta ir internetinius puslapius. Pabandyk jei nesi bandes.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2008 10 22 9:31      

Nu negi sunku žmogui trumpai paaiškint...
Pagrindiniai skaičiai yra tokie:
milimetrai (18 - 55, 70 - 300, 12-24, 18 - 105 ir t.t. ir pan.) tai židinio nuotolis arba liaudiškiau - zoomas. 50 mm yra maždaug taip, kaip mato žmogus. Taigi jei milimetrų mažiau - objektai bus toliau, bet vaizdas platesnis. Jei milimetrų daugiau - objektai bus arčiau. Kuo daugiau mm - tuo arčiau objektas (didesnis zoomas). Jei skaičius tik vienas (50, 85, 300 ir pan.) tai fiksuotas židinio nuotolis. Zoomo nėra.
f skaičius - diafragma. Tarkim f3.5 - 5.6 tai yra maximali diafragmos reikšmė (didžiausias "skylės" dydis) esant mažiausiam ir didžiausiam židinio nuotoliui. Iš esmės kuo šie skaičiai mažesni - tuo geriau (objektyvas praleidžia daugiau šviesos, gali naudot mažesnį ISO, trumpesnius išlaikymus). Bet šviesių objektyvų kainos............ Diafragma dar įtakoja lauko gylį, bet čia jau atskira tema...
Dar būna daug įvairiausių raidžių derinių, bet čia jau kiekvienas gamintojas turi savo "kodavimą". Jie gali reikšt vaizdo stabilizavimo funkciją, autofokuso motoriuko buvimą, aukštos kokybės stiklus, anti aberacines technologijas ir pan.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Darius Jogminas    2008 10 22 10:23      

Jei kalbant apie objektyvo mm, tai reiktų įvertint ir tai ant ko jis bus maunamas. Jei ant DSLR'o tai reiktų atkreipt dėmesį į matricos crop'ą. Apie tai irgi daug prirašyta internetinėse platybėse.

---------------------------
www.fotoaparatas.lt


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Rokas Baltušnikas    2008 10 22 12:59      

http://www.canonfd.com/lenswork.htm - va čia su nuotraukų pavyzdžiais, ką kokia optika daro, viršui dar paaiškinta, visi tie riškumo gyliai, kampai ir t.t., apačioj-kaip išnaudot optiką fotografuojant paukščius, grupę, portretą. Nors yra skirta jau nebegaminamiems Canon FD, bet pagrindiniam suvokimui apie EOS irgi tinka. Čia kad suvokt pagrindinius optikos darbo principus keletas nuorodų, galima suvokt viską iš paveikslėlių:
http://www.canonfd.com/lenswork/lenswork008.htm
http://www.canonfd.com/lenswork/lenswork009.htm
http://www.canonfd.com/lenswork/lenswork010.htm
http://www.canonfd.com/lenswork/lenswork011.htm
http://www.canonfd.com/lenswork/lenswork012.htm ir taip toliau, pamaigyt ten tuos skaičius reikia. Čia bevieik visa knyga nuskanuota.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Adomas Svirskas    2008 10 22 19:27      

Albertas rašo:
Nu negi sunku žmogui trumpai paaiškint...


Tai ir aiskinam, rodos, nurodom saltinius, negi perrasinesi kas jau 1000 ir 1 karta parasyta, dar paaiskinam kad ir google yra, tas leidzia greiciau susizvejoti info nei laukiant atsakymu. Ar pats manai kad i pastraipa sutalpinai visa pasaulio isminti siuo klausimu Smile Pateiktose nuorodose tai yra paaiskinta issamiai, o ne "Dar būna daug įvairiausių raidžių derinių, bet čia jau kiekvienas gamintojas turi savo "kodavimą". Smile

P.S. Geriau paduoti meskere, o ne zhuvi Wink


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą