|
|
|
|
| | |
|
(y)
2007 11 17 15:48
Paskutinį kartą redagavo (y), 2007 11 22 18:38 . Redaguota 1 kartą
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Rayo
2007 11 17 16:06
Evelina. rašo: | pamačius žmonių fotografijas.aš net išsižiojau.
jūs pilni įdėjų, bet aš tik pradedančioji.
lankau dailės mokyklą.
kitais metais prasidės fotografija, bet ji mane pradėjo traukti jau prieš puse metų.
norėjau jau patyrusių paklausti.
kokį fotoaparatą pirkti?
ir apskritai nuo ko viską pradėti?
jaučiuosi labai nepatogiai, nes aplink mane tiek daug viską mokančių žmonių o aš čia niek nemoku. |
pirk zenita ir pigus, ir geras, ir juostinis.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Marius Axas
2007 11 17 18:29
Pradžiai nera svarbu koks aparatas, bet siaip pritariu kad Zenitas būtų puikus aparatas tiek pradedančiam tiek baigiančiam
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Darius Baltakys
2007 11 17 21:17
lankau dailės mokyklą.
kitais metais prasidės fotografija, bet ji mane pradėjo traukti jau prieš puse metų.
kokį fotoaparatą pirkti?
jaučiuosi labai nepatogiai, nes aplink mane tiek daug viską mokančių žmonių o aš čia niek nemoku. |
nėra ko jaustis nepatogiai manau mes visi mokomėms, kol esame gyvi, tai tik sveikintina, o dėl konkretaus modelio pradžiai kalbėti neverta, reikia išsiaiškinti ko norime iš fotiko ir kiek galime į ji investuoti pinigelių
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
MP
2007 11 17 22:10
Axas rašo: | Pradžiai nera svarbu koks aparatas, bet siaip pritariu kad Zenitas būtų puikus aparatas tiek pradedančiam tiek baigiančiam |
siulau nepirkti Zenito. siais laikai visi pradejo tokiu nesamoningu pinigu prasyti uz Zenitus, kad geriau sumoketi papildomus 50 LT (o gal ir ju nereikes) ir pasiieskoti, kokio seno rankinio pentax'o, minoltos, yashikos ar canon'uko.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Rayo
2007 11 17 23:26
magic_pill rašo: | Axas rašo: | Pradžiai nera svarbu koks aparatas, bet siaip pritariu kad Zenitas būtų puikus aparatas tiek pradedančiam tiek baigiančiam |
siulau nepirkti Zenito. siais laikai visi pradejo tokiu nesamoningu pinigu prasyti uz Zenitus, kad geriau sumoketi papildomus 50 LT (o gal ir ju nereikes) ir pasiieskoti, kokio seno rankinio pentax'o, minoltos, yashikos ar canon'uko. |
as uz zenita ir feda kalvariju turguj mokejau 100lt, nezinau cia daug ar mazai?? verta pasivaiksciot po tokias vietas, aisku rizika, kad gausi sugedusy daikta yra. O be to, juk ne butinai pirkt, galima pasiskolint mielai pats paskolinciau savo senajy zenita, arba feda, o galiu ir muiline padovanot, pinhole galima is jos padaryt
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
MP
2007 11 17 23:47
jei uz abu 100lt, tai normaliai pentax k1000 ebay galima uz 60$ nupirkti. minolta srt esu ebay pirkes, paskui pardaviau kazkam is kudroje besilankanciu - sake, "geriau nei zenitas" berods 250lt ar panasiai. daug pro savo rankas esu praleides, turiu ir ta pati zenita. zenitas visada buvo prasciausias - funkcionalumo, patikimumo, ergonomikos... ai - visom prasmem
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Jonas Balandis
2007 11 18 10:59
lankau dailės mokyklą.
kokį fotoaparatą pirkti?
liaudyje sakoma jei nori sugadinti pradedantį fotomeninką įkišk jam skaitmenine muilinę aš patarčiau ZENKA tada galvoje išsiugdys eksponometras
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Mindaugas Jarockis
2007 11 18 12:42
Jei jau imsi zenitą tai susirask kas pamokytu su juo elgtis. Visgi daiktas rusiškas, tai reikalauja tam tikro priėjimo:) O šiaip rekomenduočiau EOS (Canon), kokinos iš triejų ar dviejų nulių zonos PVZ: EOS 300, EOS 3000 ar panašiai. Jie pigūs, ganėtinai patvarūs, turi visas reikiamas funkcijas, TTL eksponometras, Av, Tv, M režimus ir dar daug to ko nepanaudosi. Toks daiktas su stiklais EF 28-90 f/3.5-5.6 tau atseitu apie 250-350 lt. Už zenitą jis pranašesnis gal kokiais 300 kartų
Sekmės.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Marius Axas
2007 11 18 14:47
m2x rašo: | Jei jau imsi zenitą tai susirask kas pamokytu su juo elgtis. Visgi daiktas rusiškas, tai reikalauja tam tikro priėjimo:) O šiaip rekomenduočiau EOS (Canon), kokinos iš triejų ar dviejų nulių zonos PVZ: EOS 300, EOS 3000 ar panašiai. Jie pigūs, ganėtinai patvarūs, turi visas reikiamas funkcijas, TTL eksponometras, Av, Tv, M režimus ir dar daug to ko nepanaudosi. Toks daiktas su stiklais EF 28-90 f/3.5-5.6 tau atseitu apie 250-350 lt. Už zenitą jis pranašesnis gal kokiais 300 kartų
Sekmės. |
Bet tai jau aparatas verciantis pradinuka tinginiaut. Zenitas bent jau puoseleja eksponometra galvoje. Anyway Pradeti galima ir nuo batu dezes
Svarbu kad malonuma jaustum is to.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
SW
2007 11 18 16:08
Nesutikčiau. Tai aparatai, kurie ledžia negalvoti tai kas yra nesvarbu (techniniai nustatymai) ir kreipti dėmesį į tai kas svarbiausia - šviesą, vaizdą, kompoziciją.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Marius Axas
2007 11 18 16:24
Stiksas rašo: | Nesutikčiau. Tai aparatai, kurie ledžia negalvoti tai kas yra nesvarbu (techniniai nustatymai) ir kreipti dėmesį į tai kas svarbiausia - šviesą, vaizdą, kompoziciją. |
A, nu tada užtenka telefono su kamera.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
SW
2007 11 18 17:33
Nei telefono, nei telefakso neužtenka
Reikia normalaus aparato, su keičiama diafragma, gerai būtų dar su keičiamais objektyvais Dar pageidautina, kad jis tiesiog veiktų, nebraižytų juostos, autofokusuotusi, rodytų bent 90% kadro, būtų pakankamai tikslus ekspozicijos nustatymas, patogus valdymas. Man irgi atrodo, kad bet koks canon, nikon, minolta juostinis veidroninis kaip tik. Dabar jie be objektyvų kainuoja apie 100Lt. su juo, gal 200. Gal net bet kokia skaitmeninė muilinytė su nustatymais.
P.S. turiu pats zenit'ą (412DX), daug juo fotografavęs, bet tikrai niekam nerekomenduočiau
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
|
| | |
|
Dangus
2007 11 18 19:17
1. kas neleidzia su canonu isijungt M rezimo ir ugdyti eksponometro galvoje?
2. kam pirkt zenita uz kuri pardavejai kazkodel siais laikais susigalvojo kaina 100lt lyg tas zenitas i CF kortele fotkintu.
3. kas neleidzia nusipirkti EF -> M42 adapterio ir fotografuoti i gera pigia rusiska optika?
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
Puslapiai: 1 2 3 4
|
Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą
|
|