• FOTOGRAFIJOS

    Naujausios

    • GALERIJOS NAUJAUSIOS
    • PELKĖS NAUJAUSIOS
    • DIENORAŠČIAI

    Geriausios

    DIENOS GERIAUSIOS
    SAVAITĖS GERIAUSIOS
    VISŲ METŲ GERIAUSIOS

  • BENDRUOMENĖ

    Autoriai

    • VISI AUTORIAI
    • MYLIMIAUSI AUTORIAI
    • AKTYVIAUSI VERTINTOJAI

    Komentarai

    • REKOMENDUOTI KOMENTARAI
    • ILGI KOMENTARAI
    • VISI KOMENTARAI

    Forumai

    • FOTOGRAFIJOS FORUMAS
    • PAPLEPĖKIM
    • FOTO TURGELIS
  • INFORMACIJA
    • APIE FOTOKŪDRĄ
    • NAUJIENŲ ARCHYVAS
    • TAISYKLĖS
    • D.U.K.
  • PRISIJUNGTI

    PRISIJUNGTI



    Prisiminti
    Pamiršau slaptažodį
 
 

Kūčios.

Autorius: Aistė. | 2010 01 18 14:01   |   Žiūrėta: 3893
Visi kažką per Kūčias mėgstame labiausiai. Aš negaliu per Kūčias be būti be kučiukų, todėl nusprendžiau, kad šiemet jų nepirksiu, o su mamos pagalba iškepėme daug kūčiųkų, ir buvo tokie gardūs.(mm)
Štai jei reikia parašysiu receptą.:)

500g miltų
1 st. vandens
50 g aliejaus
žiupsnis druskos
20-30 g mielių
1/4 st. aguonų
100 g cukraus

2/3 miltų suberiame į dubenį, vidury padarome duobutę. Į ją supilame truputyje (ne visame šimte gramų) cukraus išleistas mieles ir pašildytą (ne karštą! kokių 40-45 oC, mat aukštesnėje nei 50 laipsnių temperatūroj mielės pasimiršta) vandenį. Gerai išmaišome, trupučiu miltų (ne, ne likusiu trečdaliu) ir pastatome šiltai šiltai – į orėkaitę ar po radatoriumi – kad pakiltų. Kartais žvilgtelėkime ir meiliai kalbiname – sako, taip geriau pūūūūūčiasi.
tešlai padvigubėjus, pilame aliejų, cukrų, druską, aguonas ir likusius miltus. Intensyviai minkome bent 20 minučių*, kol tešla tampa lygi ir blizganti. paliekame pakilti.
Iš tešlos vyniojame volelius ir juos pjaustome norimo dydžio gabalėliais – bus arba kūčiukai, arba šlyyžikai.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol pagelsta.
(:

2010-01-18  arkanoidas : kučiukai ne kas be aguonpienio .
2010-01-21  ventus: Pati irgi niekada neperku, nes kas gali būti skaniau už naminius kūčiukus :)

Dienoraštis patiko:
arkanoidas
Aistė.
ventus


 

Naujausi dienoraščiai