jjj
Prancuzijos vyno ragavimo ypatumai
Vynas (lot. Vinum ) – natūralus alkoholinis gėrimas. Stiprumas 9-12 %, Gruzijos ir Kretos karštu būdu raugintų vynų – iki 16 %. Gaminamas fermentuojant vynuogių sultis, kartais su spirito priedais. Į vyną panašūs gėrimai gaunami fermentuojant kitų vaisių sultis (vaisinis vynas), medaus tirpalą (midus). Lietuvoje obuolių vynu vadinamas sidras – gėrimas iš raugintų obuolių sulčių. Ryžių vynu kartais vadinama sakė, nors pagal gaminimo būdą ji yra panašesnė į alų. Iš kai kurių vyno rūšių gaminami likeriai, o distiliuojant vyną, gaunamas konjakas, armanjakas ir kitos brendžio rūšys.

 
1. AUDrius a    (2010 04 03 14:04)  
6-oje akelės raudonos....reportažas įdomus, einu įsipilt... ;) +4,5
 
 
2. vikaras    (2010 04 03 14:06)  
...lietuviai moka uzauginti bulves,pagaminti cepelinus ir pavaišinti svečius....ir užsigerti prancūzišku vynu...:)+5
 
 
3. Darius Jurevičius    (2010 04 03 14:27)  
3
 
 
4. Edita    (2010 04 03 20:14)  
Man sitoje serijoje truksta eiliskumo... Viskas sumaisyta..Bet as manau nuotraukos turetu buti sudeliotos taip, kad sakytu kazkokia istorija.. :) O dar idejai dvi nuotraukos vynuogiu ir su moterimi, kurios beveik tokios pacios... Ir dar pasiziurejus i ta pries paskutine nuotrauka, atrodo lyg viskas tuoj nusvirs i kaire puse ;/ Vienintele nuotrauka , kuri labai patiko tai paskutine.. :) 3.5
 
 
5. Raimonda Sutkuvienė    (2010 04 03 20:22)  
Vynuogių kekės- nerealios... Ko gero vynas- nepakartojamas...
Puiki serija...:)5
 
 
6. :D    (2010 04 04 22:34)  
liuks
 
 
7. Aurelija Kučinskaitė    (2010 05 20 20:59)  
nice ;)
 
 

2010 04 03 13:58
Taškai: 4
Žiūrėta kartų:   3241