Aistės Jūrės ir Dariaus Jurevičiaus fotografijų paroda

Balandžio 27 d. kino teatre „Pasaka“ atidaryta Aistės Jūrės ir Dariaus Jurevičiaus fotografijų paroda PASLAPTYS IR MELAGYSTĖS. Tai – paroda - duetas.

Abu autoriai paruošė po seriją darbų, kuriuos vienija žvilgsnis pro „skylę“ - fotoaparato akies, žemėje išraustą ir stiklo prispaustą. Aistės serija žaidžia vaikystės žaidimus, kitaip vadinamus „sekretais“, o Darius dėlioja architektūrinę mozaiką, kurioje mainosi Vilniaus,Paryžiaus, Londono, Berlyno ir kitų miestų bokštai.

 

PASLAPTYS - moteriškoji, gėlių parfumerijos ir vaikystės mistikos pilna parodos dalis. Originalus vaikystės „sekretų“ žaidimas vyksta taip: reikia padaryti žemėje duobutę, padėti ten stiklo šukę, tuomet pribarstyti gėlių ar akmenėlių ir vėl užspausti stiklu. Svarbiausia viską užpilti žemėmis, kad tik pats „sekreto“ šeimininkas žinotų jo būvimo vietą. Kurdama darbų seriją Aistė įvedė naują dėmenį - pamestus ar numestus daiktus, kuriuos kieme atsitiktinai gali rasti kiekvienas bamblys – tai alaus butelių kamšteliai, moneta, pirštinė, panaudotas bilietėlis, segė, cigarečių pakelis ir t.t. Kiekvienas daiktas – taip pat ir užuomina į vis kitą Aistės vaikystės istoriją.

 

MELAGYSTĖS – nes Darius moka meluoti vaizdais. Tam jis naudoja plastmasinį juostinį fotoaparatą, vadinamą žuviaakiu. Neprasukus juostos galima guldyti kadrą ant kadro taip, kad Vilniaus bažnyčių kryžiai imtų vieni su kitais fechtuotis. Dariaus darbuose – architektūros, žmogaus ir gamtos judėjimo metamorfozės.
 

 

 


1. d.chmieliauskas    (2013 05 02 16:41)  
puiki paroda, verta aplankyti
 
2. DRasa    (2013 05 02 18:36)  
Šaunuoliai
 
3. _    (2013 05 02 19:16)  
++
 
4. Darius Jurevičius    (2013 05 07 10:31)  
smagu, kad užsukote!