Vilniaus universiteto biblioteka yra tavo!

 Nacionalinė bibliotekų savaitė skelbia – Biblioteka yra Tavo! Vilniaus universiteto biblioteka skelbia: ateik ir nufotografuok mane! Kviečiame fotografijos mėgėjus bei profesionalus, pradedančius ir jau daug pasiekusius, atrasti iš naujo Vilniaus universiteto biblioteką, pamatyti ją kitaip, užfiksuoti bei parodyti savo unikalų žvilgsnį į unikalią biblioteką. Mes Jums parodysime gražiausias ir įspūdingiausias XVII–XIX a. sales bei skaityklas, modernias erdves istoriniame pastate. 

Išvysite saugyklas, kuriose skaitytojų laukia apie 5 mln. knygų, sužinosite, kaip restauratorių rankose atgimsta senosios knygos, galėsite užlipti ant Vilniaus universiteto bibliotekos stogo ir pasigrožėti Vilniaus panorama iš pačios senamiesčio širdies.
 
Po ekskursijos bus organizuojama geriausių darbų paroda. Įdomiausios nuotraukos papuoš Vilniaus universiteto bibliotekos erdves bei džiugins čia kasdien dirbančius ir besilankančius.
 
Vilniaus universiteto biblioteka fotografams atsivers šių metų balandžio 23 dieną. Organizuojamos dvi grupės: 10 ir 13 val. Planuojama ekskursijos trukmė apie 2 val. Kadangi Vilniaus universiteto biblioteka yra kultūros paveldo objektas, mes galėsime priimti ribotą skaičių fotografų. Norintys dalyvauti prašomi atsiųsti nuorodą į savo geriausių darbų galeriją ir vieną motyvuotą sakinį, kodėl Jūs norite pas mus ateiti, taip pat nurodykite  Jums tinkamą laiką.
 
Prašome registruotis (iki balandžio 21 dienos) ir visą reikalingą informaciją teiksime elektroniniu paštu: mantas.pelakauskas@mb.vu.lt
 
Apie VU biblioteką
Tai seniausia ir turtingiausia šalies valstybinės reikšmės akademinė biblioteka, reprezentuojanti universitetą ir visą šalį. Biblioteka išsiskiria ne tik savo istoriniu architektūriniu rūmų ansambliu, bet ir sukauptu rašto ir kultūros paveldo kiekiu, turinčiu reikšmę mokslui, švietimui, kultūrai.
Šiuo metu elektroniniame kataloge įvestas 1006701 įrašas apie dokumentus, o iš viso dokumentų VU bibliotekos fonde – 5,4 mln. Saugoma beveik 430 tūkst. vnt. senų ir retų knygų, žemėlapių, atlasų, rankraščių. 2009-aisias bibliotekoje vartotojai apsilankė 582 tūkst. kartų. 
Vartotojų skaičius auga, biblioteka keičiasi, modernėja, ji ieško būdų būti reikalinga ir patogi naujajai informacijos vartotojų kartai.
 
Daugiau informacijos: Mantas Pelakauskas, Komunikacijos ir informacijos skyrius, Vilniaus universiteto biblioteka
Tel. (8 5) 268 7133, El. p. mantas.pelakauskas@mb.vu.lt, www.mb.vu.lt