Canon 1D Mark III


 

 


Pagal Canon paskelbtą "White paper" 1D Mark III buvo kuriamas iš naujo bandant įvertinti visus DSLR fotoaparatų aspektus, kurie galėtų būti pagerinti.

10 kadrų per sekundę, Digic III ir naujas vaizdo apdorojimas

Digic III. Naudojamas naujas procesorius Digic III. Labai įdomu, kad net ne vienas, o du procesoriai.
10 kadrų per sek. fotografavimo greitis. Du apjungti procesoriai, greitas užrakto ir veidrodžio veikimas leido pasiekti rekordinį 10 kadrų per sek. fotografavimo greitį. Galima vienoje serijoje gauti 110 JPG arba 30 RAW kadrų.
Didesnis atspalvių skaičius dėl tikslesnio spalvų kodavimo. Vaizdo apdorojimas vyksta 14 bitų kodavime (anksčiau buvo 12bitų). Taip pasiekiami 16384 kiekvienos spalvos atspalviai, vietoje ankščiau buvusių 4096 atspalvių 12 bitų kodavime.

Sensorius

Naujas 10 megapikselių sensorius ir mažesni triuksmai. Jo triukšmingumas tapo mažesnis dėl kelių technologinių dalykų. Pirmiausia, tai dėl pasiekto didesnio fotodiodo (šviesai jautraus elemento) dydžio ir mažesnio tarpo tarp mikrolinzių, kurios surenka šviesą kiekvienam fotodiodui. Nors Mark III pikselio dydis tapo 1 mikronu mažesnis, fotodiodai abiejų sensorių liko vienodi.
Tokie patobulinimai nėra kažkas naujo, tačiau kiekviename sensoriuje vis bandoma kuo efektyviau surinkti šviesą ir padaryti kuo didesnius fotodiodus, nes būtent jie surenka šviesą ir nuo jų priklauso dinaminis diapazonas ir triukšmų kiekis.
ISO 3200. Mark III turi standartinį ISO 3200 jautrumą, ko iki šiol neturėjo joks DSLR modelis. Taip pat yra H-6400 režimas, tačiau, kaip ir visi H režimai, tai atliekama programiškai: fotografuojama 3200 jautrumu, naudojant -1 ekspokorekcija ir paskui programiškai pašviesinamas kadras.
 

Šviesiausių tonų prioritetas

Kokybiški šviesiausi tonai. Nauja savybė leidžia išplėsti šviesiausių tonų dinaminį diapazoną ir padaryti juos geriau matomus.


Dulkių valymas

Dulkių valymo sistema. Sukurta sistema yra kitokia nei naudojamą EOS 400D. Ant infraraudonų spindulių filtro yra sumontuoti du piezoelektriniai komponentai ir, labai aukštu dažniu virpinant filtrą, nuo jo nukrenta dulkės.


Autofokusas

Patobulintas autofokusavimas. Nors sensorius turi panašumų su Mark II, bet padidintas kryžiaus formos aktyvių taškų kiekis, bei pakeista jų struktūra. Dabar autofokuso sensorius susideda jau iš 19 kryžiaus tipo taškų ir 26 papildomų fokusavimo taškų. Pakeista taškų pasirinkimo logika (būtų sunku po viena rinktis iš 45 taškų : ).
Tikslesnis fokusavimas naudojant f/2.8 diafragmos objektyvus. 19 didelio tikslumo AF taškai pilnai išnaudojami prie 2.8 diafragmos objektyvų. Nes horizintalios sensoriaus linijos yra jautrios prie 5.6 diafragmos, o vertikalios linijos tampa jautrios tik naudojant f/2.8 diafragmos objektyvus.
Pagerintas fokusavimas prietemoje. Mark III yra dvigubai jautresnis šviesai, nei anksčiau buvęs Mark II N.

Autofokuso sensorius

Gerai matosi tiek horizontalių linijų (skirti 5.6 diafragmai), tiek vertikalių linijų (skirti 2.8 diafragmai) sensorių juostos. Tokių sensorių yra 19 ir jie kol kas yra tik ant Mark III

Autofokuso schema

Labai įdomiai per tris veidrodžius sviesos spindulys patenka į autofokuso sensorius.

Fokusavimo reguliavimas

Sprendimas bandant išvengti "back-focus" ir "front-focus" problemų. Labai naujas ir labai naudingas dalykas. Gana dažnai yra kalbama apie objektyvų ar fotoaparatų "back-focus" ar "front-focus" problemas, tad yra galimas sprendimas šioms problemoms.
Jeigu žinote, kad jūsų turimas objektyvas fokusuoja arčiau arba toliau nurodyto objekto, tai galite nustatyti fotoaparate, kad jis pakoreguotų fukusavimą į vieną ar į kitą pusę. Nustatymai galimi pačiam aparatui (jeigu matosi, kad jis neteisingai fokusuoja) arba 20 skirtingų objektyvų.

Live View

Galimybė matyti vaizdą per LCD ekraniuką. Per 3.0 colio LCD ekraniuką galima stebėti fotografuojamą vaizdą. Lygiai taip pat vaizdą galima perduoti į kompiuterį ir valdyti kamerą (matant ką fotografuoji) per atstumą. Atrodytų super dalykas, tačiau... neveikia autofokusas, ekspozicijos matavimas irgi atliekamas pagal matricos duomenis, kas gali būti mažiau tikslu nei iprastai. Live view atliekamas pakeliant veidrodį ir vaizdas yra rodomas tiesiai nuo matricos.

Užraktas

Užrakto tarnavimo laikas. Tarnavimo laikas yra pagerintas ir siekia 300 000 užrakto ciklų.
Tylus užrakto veikimas. Taip pat labai įdomi nauja funkcija - tylus veikimas. Ją įjungus, kitaip pradeda veikti užrakto mechanizmas - sulėtinamas veidrodžio judėjimas, taip pat tyliau veikia užuolaidėlės. Jeigu normalaus veikimo garsas yra 77Db, tai tylaus veikimo gaunasi 7Db.

1. Freestyler    (2009 04 21 16:04)  
pasvajoti apie toki deja bent kolkas :)
 
2. Donatas Guzevicius    (2009 10 07 22:13)  
rinkoj ~6000-7000 LTL naudotas kainuoja. Nebesvajonė čia.
 
3. FOTO    (2011 03 05 20:34)  
Uz 5000 paemem 14000 prabeges,tai jau ne svajone ,:)