|
|
| Spalvoti kvapai, arba rankų darbo muilo magija Autorius: | 2008 12 11 15:27 | Žiūrėta: 17238 Priviriau Kalėdoms... ne, ne košės, o muilo:)) Spalvoto, kvapnaus, ypatingo - - - :) 2008-12-11 radegunda: gal receptuką galima? | 2008-12-11 Kimono : Tuomet įdedu ištrauką iš savo straipsniuko:)
Reikės: 2 gabalėlių vaikiško muilo „Tindi rindi“;
1 glicerininio žalio muilo „Palmolive“ (skaidrus);
Džiovintų ramunėlių;
Bergamočių eterinio aliejaus (skirtas pirčiai);
Vandens.
Paimkime 2 gabalėlius vaikiško muilo „Tindi rindi“. Tai natūralus, švelnaus kvapo muiliukas, kurį lengvai paversime norimos spalvos ir kvapo rankų darbo muilu. Muiliukus sutarkuojame smulkia tarka, suberiame į puodą. Verdančiu vandeniu užplikome į arbatos puodelį įbertą šaukštelį ramunėlių. Vandeniui šiek tiek pravėsus ir nusidažius gražia geltona spalva jį supilame į muilo drožles ir išmaišome. Jei turite laiko, galite palikti drožles subrinkti. Vieni šaltiniai rekomenduoja puodą su muilu įdėti į dar didesnį puodą su vandeniu ir tik tada statyti ant lengvos ugnies. Aš virdama muilą naudojau tik vieną puodą, kurį padėjusi ant labai mažos ugnies, kantriai maišiau nenorom tirpstančią muilo masę. Muilui tirštėjant įpilame dar vandens – tačiau darykite tai po truputį, tegul masė išlieka pakankamai tiršta, nes kitaip muilas gali tiesiog nesustingti. Neišsigąskite jei nepavyks išgauti visiškai vientisos masės. Muilui ištirpus įpyliau šaukštelį gero alyvuogių aliejaus, įlašinau eterinio bergamočių aliejaus bei sudėjau mažais kubeliais supjaustytus skaidraus žalio glicerininio muilo „Palmolive“ gabaliukus. Galite į muilo masę įmaišyti ir ramunėlių žiedynus – tačiau aplink juos muilas stipriai pageltonuos.
Viską kruopščiai išmaišome ir supilame į formeles. Tam tiks ir muilinės, ir indeliai nuo jogurto, nupjautas „Coca colos“ buteliuko dugnas, vaikiškos smėlio formelės ir t.t. Tiesa, patogiausia muilą išimti iš plastmasinių formelių. Formeles su muilu sudėkime į šaldytuvą arba dar geriau – į šaldiklį. Jei muilas gavosi pakankamai tirštas, o jūs mirštate iš smalsumo, išimti iš formos jį galėsite jau po valandos ar kelių. Jei muilo masę supilate į didelį indą (kaip šiuo atveju – į jogurto indelius), muilui sustingus jį supjaustykite apvaliais griežinėliais.
Kitas etapas – muilo džiovinimas. Muilo gabalėlius galima kurį laiką laikyti ant radiatoriaus, ar sudėti ant palangės. Patarimas – muiliukus sudėkite į sausą švarų indą ir padėkite kuo toliau nuo vyro ir vaikų akių. Spalvingus, kvepiančius muilo gabalėlius taip ir knieti paragauti... Muilą džiovinkite 2-3 savaites, gabalėlius karts nuo karto apverskite. Džiūdamas muilas gali šiek tiek susitraukti. Patamsėjusius ar susiraukšlėjusius kraščiukus nupjaustykite ir padailinkite peiliu ir palikite toliau džiūti.
| 2008-12-11 radegunda: oj, labai ačiū, Kimono:)
tik laiko mažoka, kad iki Kalėdų spėti visiems originalių kvepiančių dovanėlių ,,prikepti" :) | 2008-12-11 Kęstutis Šimatonis: nebūčiau pagalvojęs, kad čia viskas taip rimtai :))) | 2008-12-11 Vytautas Trasikis: Pagalvojau, kad saldaus sūrio gabalėliai su žėle :D :D | 2008-12-11 Daiva Kielė: skanus tikrai tas muilas atrodo :)))puiki įdėja :) | 2008-12-11 Bebras: suuuris, prie Algimanto varnu tiktu :) | 2008-12-11 : oho, kaip smagiai atrodo, reiks gamintis! :) | 2008-12-11 skarbonke: man nekiek muilintis su juo norėtus, o atsikast :D | 2008-12-11 SP: Mmm, tikrai kaip suris. Isradinga ir puiki dovana artimiesiems. :-) | 2008-12-12 Snaržas: Kimono,achiu paragavau,"skaitau"esu hwarus jau,ir skaidrus jau.... | 2008-12-12 Kimono : jei kas imsitės virt muilus - siūlyčiau prieš tai gerai ir ilgai pagūglinti apie "rankų darbo muilą", o tada jau bandyt:) Nes pirmas muilas, kaip ir blynas, dažniausiai būna prisvilęs.. :D | 2008-12-12 anuka: oho. va čia tai ohoho dovanos idėja :) | 2008-12-13 : as tokia gavus dovanu vis tiek suvalgyciau :D | 2009-01-21 Adomas Svirskas: dovanoti Kaledu proga MUILO - taip daugiaprasmiska... :) | 2009-02-09 Grazina: Puikus receptukas.Saunuole;) |
| |
|
|